Woningverkoop verder in de lift

De woningverkopen zitten verder in de lift. Volgens het Kadaster zijn er afgelopen maand 14.866 woningen verkocht. Dat betekent een stijging van ruim 27 procent ten opzichte van een jaar eerder. Vergeleken met januari maand steeg de woningverkoop met bijna een kwart.

Appartementen wisselden procentueel het meest van eigenaar. Hier werd afgelopen maand een stijging van 35,7 procent gemeten ten opzichte van februari 2015. Bij hoekwoningen was de stijging het minst met 18,4 procent. Op maandbasis bleek de tussenwoning het meest aan populariteit te hebben gewonnen. De verkoop van vrijstaande woningen ging het meest bescheiden vooruit.

Overigens werden in heel Nederland meer woningen verkocht. Limburg (plus 41,5 procent) kende de sterkste stijging op jaarbasis. De kleinste stijging werd gemeten in Zeeland, waar 12,7 procent meer huizen werden verkocht.


Hypotheken
Het aantal geregistreerde hypotheken nam vorige maand met 27,6 procent toe ten opzichte van februari vorig jaar, tot 21.989. Op maandbasis was er sprake van een stijging van 30 procent. Verder bleek het aantal executieveilingen met ruim 10 procent te zijn gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Vorige maand vonden in totaal 139 gedwongen verkopen plaats.

© 2021 Wat een leuk huis makelaars & taxateurs
Ontwerp & techniek: Opzet