Je huis laten taxeren

Een taxatie geeft u zekerheid over de waarde van uw (huidige of toekomstige) huis. Voor uzelf, omdat u wilt weten wat het waard is. Of voor de financier, die wil weten welk risico hij loopt. Onze taxateurs leveren duidelijkheid aan zowel particuliere als professionele opdrachtgevers.

Logo Hugtenburg & de Vries | NVM Makelaars en Taxateurs Haarlem

Hugtenburg & de Vries Makelaars en Taxateurs leveren snel én tegen een scherp tarief een gevalideerd NWWI taxatierapport voor jouw woning in Haarlem en de omliggende gemeentes. De informatie die wij verstrekken met betrekking tot de taxatiewaarde is helder en betrouwbaar.

Onze taxateurs Mario de Vries en Jorrit Otte zijn uitstekend op de hoogte van de Haarlemse woningmarkt en alle factoren die een rol spelen bij de waarde. Naast Haarlem zijn wij onder andere ook actief als taxateur in Heemstede, Zandvoort, Aerdenhout, Bloemendaal en Overveen.

NRVT taxateur

Wanneer je in Haarlem een huis hebt gekocht heb je een gevalideerd taxatierapport nodig voor het verkrijgen van de financiering. Het taxatierapport moet worden opgesteld door een onafhankelijke taxateur en bevat een schatting van de verkoopwaarde. Indien wij de woning zelf in de verkoop hebben of als wij als aankoopmakelaar voor jou hebben opgetreden kunnen wij de taxatie niet zelf uitvoeren. We helpen je graag met het vinden van een andere makelaar uit de omgeving.

Hypotheekverstrekkers stellen registratie van een taxateur verplicht. Jouw taxateur moet in ieder geval ingeschreven staan bij VastgoedCert en het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT).

Hugtenburg & de Vries is NRVT taxateur

Hugtenburg & de Vries is Register Makelaar en Taxateur, beëdigd en gecertificeerd door de NVM en tevens aangesloten bij NWWI. Wij zijn ingeschreven in het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT).

Inhoud taxatierapport

 • Onze taxateurs leggen onder andere het volgende vast in een taxatierapport:
 • Ligging en omgevingsfactoren van de woning
 • Onderhoudstoestand (zowel de buitenkant als de binnenkant
 • Oppervlakte en inhoud van de woning
 • Indeling van de woning
 • Een update van het bestemmingsplan
 • Controle met gegevens van Kadaster

Doel van het rapport

In het taxatierapport kunnen verschillende waardes van de woning worden vastgesteld:

 • Executiewaarde: de waarde van de woning bij een gedwongen verkoop
 • Herbouwwaarde: het bedrag dat nodig is voor de herbouw van de woning
 • Marktwaarde: de prijs van de woning bij verkoop onder normale omstandigheden
 • WOZ-waarde: de waarde van jouw  woning die je nodig hebt voor de Belastingdienst

Huis laten taxeren of gratis waardebepaling?

Heb je nog geen concrete verhuisplannen, maar ben je wel benieuwd naar de waarde van jouw woning in Haarlem, dan is een uitgebreid taxatierapport niet nodig. Vraag dan een geheel vrijblijvende waardebepaling aan.

Wij komen kosteloos bij je langs en geven een inschatting van de waarde. Wil je vervolgens je huis in Haarlem verkopen, dan heb je alvast een goede eerste stap gezet!

Meer informatie

Wil je meer informatie over onze dienst als taxateur bij het taxeren van jouw huis in Haarlem?
Bel 023-5250090 of mail naar info@wateenleukhuis.nl

Taxatie van je woning

Heb je snel een objectief en betrouwbaar waarderapport nodig voor de financiering van je woning? Onze taxateurs zijn NWWI en VastgoedCert gecertificeerd.

Taxatie aanvragen
logo NWWI taxateur
logo NRVT Register Taxateur